Blog

De beste deal voor een starter

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En dat geldt zéker voor startende ondernemers. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel stopt één derde van de zelfstandigen al binnen een jaar. Daarom adviseer ik startende ondernemers zich goed, of eigenlijk béter, voor te bereiden. Een gesprek met mij of één van de collega-adviseurs is een goed startpunt. Wij weten voor welke keuzes ondernemers staan, we kennen de valkuilen en kunnen over veel zaken meepraten.

Natuurlijk, als je met plannen loopt om je eigen bedrijf te starten, zie je vooral kansen én mogelijkheden. Je wilt vooruit en hebt dan geen behoefte aan mensen die op de rem trappen, beren en wolven zien en jouw enthousiasme temperen. Toch is het verstandig om je te omringen met mensen die kritisch zijn en die je durven te bevragen over zaken die misschien niet altijd leuk, maar wel heel belangrijk zijn.

Veel succes

Zelf spreek ik regelmatig starters. Die gesprekken zijn iedere keer anders maar toch is er een aantal gespreksonderwerpen dat vrijwel altijd op tafel komt. De keuze voor de meest geschikte rechtsvorm van het nieuwe bedrijf bijvoorbeeld. De meeste starters kiezen voor een eenmanszaak, maar natuurlijk zijn ook andere rechtsvormen mogelijk. Elk met eigen kansen, fiscale mogelijkheden en voorwaarden. Sommige mensen die ik spreek hebben al een ondernemingsplan, anderen zijn daarmee bezig. Het is vanzelfsprekend altijd goed je plannen op papier te zetten en zo inzicht te krijgen in zaken als jouw product of dienst, de prijs, de markt en de verwachte resultaten. Heb je financiering nodig, dan kijken wij graag mee. We beoordelen de financieringsbehoefte en begeleiden de financieringsvraag. Zo ga je beter voorbereid in gesprek met de bank en vergroot je je kansen op succes.

De beste deal

Iedere ondernemer, groot of klein, moet een administratie voeren. Hoe beter je dit doet, hoe meer grip je hebt op je bedrijf. Met onze online tools maken we het zo eenvoudig mogelijk. Facturatiepakketten kunnen we koppelen aan een boekhoudpakket. Facturen die je ontvangt, kun je digitaal aanleveren en we kunnen een koppeling leggen met je zakelijke bankrekening.

We informeren je ook over de verplichtingen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een tijdige btw-aangifte en de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, iets wat veel starters over het hoofd zien. Daarnaast leiden we je door de wet- en regelgeving. De (tijd)winst die jou dit oplevert, kun je besteden aan de groei van je bedrijf. Dat is naar mijn idee een van de beste deals die je als starter kunt maken.

Vrijblijvend startersgesprek

Bent u starter? Of heeft u plannen om een bedrijf te starten en wilt u graag een keer sparren over uw toekomstige bedrijf? Dan is een gratis startersgesprek op één van onze kantoren zinvol. Onze speciale startersadviseurs begrijpen met welke vragen u rondloopt en kunnen u vrijblijvend voorzien van tips en advies.

Swen Middendorp

076 - 30 36 540

06 - 20 71 36 80