Nieuws

Btw deadlines in 2023 om rekening mee te houden

Met onderstaande punten kunt u goed voorbereid het nieuwe jaar in en komt u niet voor verrassingen te staan op het gebied van de btw. Onderstaande btw deadlines kunnen u helpen om na te gaan of u nog actie moet ondernemen.

Btw deadlines om in 2023 de gaten te houden

  • 28 januari: huurt u een gebouw met btw? Dan moet u aan het eind van elk boekjaar nagaan of u nog voldoet aan de 90%-norm. Voldoet u hier niet meer aan? Dan moet u voor 28 januari via een ondertekende verklaring de verhuurder in kennis stellen.
  • 1 april: weet u nu al dat u te weinig btw heeft afgedragen? Dien dan voor 1 april een suppletieaangifte in, zo voorkomt u dat belastingrente in rekening wordt gebracht.
  • 1 april: gaat u een onroerende zaak verhuren en wilt u dit met btw verhuren met ingang van 1 januari? Zorg er dan voor dat de huurovereenkomst van de btw-belaste verhuur voor 1 april getekend is (max. 3 maanden terugwerkende kracht).
  • 1 juli: heeft u in het voorgaande jaar geïnvesteerd in zonnepanelen op uw (privé)woning? Dan moet u zich voor 1 juli aanmelden bij de Belastingdienst, anders krijgt u de btw op de investering niet terug.
  • 30 september: heeft u vorig jaar kosten gemaakt in het buitenland en buitenlandse btw betaald? Vraag dan tijdig inloggegevens aan om deze buitenlandse btw terug te vragen. De uiterlijke datum voor het indienen van een verzoek voor deze teruggave is 30 september.

Heeft u vragen of wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, interessante blogs en andere belangrijke informatie op het gebied van de btw? Bezoek dan onze btw-advies pagina. Heeft u een specifieke vraag met betrekking tot btw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500