Blog

Brexit: diensten verrichten aan het Verenigd Koninkrijk

Per 1 januari 2021 is de overgangsfase officieel afgelopen. De eerste weken zijn inmiddels voorbij. Maar hoe zit het precies met diensten van en naar het Verenigd Koninkrijk? Lees hier meer over diensten verrichten aan het Verenigd Koninkrijk. En hoe het in elkaar zit als u diensten ontvangt uit het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

Diensten verrichten aan het Verenigd Koninkrijk

Bij de levering van diensten aan ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk brengt u nu geen btw in rekening. Voor de btw wordt deze handeling namelijk gezien als “out-of-scope of EU VAT”. Op de factuur hoeft u niet het btw-nummer van de afnemer te vermelden en deze dienst wordt ook niet opgenomen in de aangifte btw. In bepaalde gevallen moet u wellicht Britse btw in rekening brengen.

Bij het verrichten van diensten aan het Verenigd Koninkrijk moet u goed opletten dat u voortaan geen btw in rekening brengt en deze dienst ook niet opneemt in uw aangifte btw.

Diensten ontvangen vanuit het Verenigd Koninkrijk

Indien u na de Brexit diensten ontvangt vanuit het Verenigd Koninkrijk wordt de btw naar u verlegd. Deze btw moet u aangeven in uw aangifte en kunt u ook weer in aftrek brengen. In deze situatie is er dus niets veranderd ten opzichte van de situatie van vóór de Brexit, behoudens dat u de diensten nu aangeeft bij rubriek 4a in plaats van bij 4b van uw btw-aangifte.

Heeft u vragen over verrichten van diensten aan het Verenigd Koninkrijk na de Brexit? Neem dan gerust contact met ons op. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, interessante blogs en andere belangrijke informatie op het gebied van de btw? Bezoek dan onze btw-advies pagina. Het laatste nieuws ook maandelijks in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze btw nieuwsbrief! 

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500