Nieuws

Bedrijfsoverdracht: feitelijke datum telt

Heeft u na 15 mei te maken met een bedrijfsoverdracht? En wilt u, om fiscale redenen, de bedrijfsoverdracht met terugwerkende kracht in laten gaan? Hanteer dan bij RVO de feitelijke overdrachtsdatum en meldt de overdracht binnen 30 dagen.

Bedrijfsoverdracht na 15 mei

Besluit u na 15 mei tot een bedrijfsovername? En heeft het nieuwe bedrijf daardoor op 15 mei nog geen KvK-inschrijving? Dan loopt u het risico dat uw aanvraag voor uitbetaling betalingsrechten niet wordt geaccepteerd.

Actief landbouwer op 15 mei

Indien u, bijvoorbeeld om fiscale redenen, de bedrijfsoverdracht met terugwerkende kracht doorgeeft. Dan kan het zijn dat ook het KvK-nummer van het oorspronkelijke bedrijf komt te vervallen. Dit bedrijf heeft dan wel de Gecombineerde opgave ingevuld (met aanvraag uitbetaling betalingsrechten), maar heeft, met terugwerkende kracht, geen KvK-inschrijving meer op 15 mei. Daarmee voldoet het bedrijf niet meer aan de definitie van ‘actief landbouwer’.
Hanteer in deze situatie bij RVO de feitelijke overdrachtsdatum en laat het oorspronkelijke bedrijf zich niet met terugwerkende kracht uitschrijven bij KvK.

Krijgt u te maken met een bedrijfsoverdracht? Laat u zich dan ook begeleiden bij de meldingen van uw overdracht bij RVO en KvK.