Downloads

Webinarreeks bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging is een zaak van aandacht. Voor zowel de overdrager als de opvolger is het een complex traject met veel facetten en vraagstukken. Niet alleen financieel, fiscaal en juridisch, maar zeker ook emotioneel. Hoe lastig het onderwerp ook kan zijn, het is voor de continuïteit van de onderneming belangrijk om de zaken goed en tijdig te regelen. 

Webinarreeks bedrijfsopvolging

Als specialist in familiebedrijven ondersteunen we u graag bij de overdracht van uw bedrijf. Tijdens onze webinarreeks bedrijfsopvolging nemen we u mee in de diverse onderdelen die bij een bedrijfsoverdracht van belang zijn. De reeks bestaat uit drie webinars:

1) Bedrijfsopvolging: de belangrijkste financiële en fiscale tips

Hoe regel ik mijn bedrijfsopvolging? Welke financiële en fiscale aspecten zijn van belang? Tijdens dit webinar zet specialist Jan Rutjes de belangrijkste tips voor u op een rij. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: de financiële haalbaarheid van een overdracht, het veiligstellen van uw pensioen, hoe onnodig belasting betalen te voorkomen en waar u rekening mee moet houden in het geval van schenkingen.

2) Uw bedrijf overdragen: binnen of buiten de familie?

U heeft de wens of het concrete plan om uw bedrijf te verkopen. Draagt u de onderneming dan over binnen uw familie? Of ligt een externe koper meer voor de hand? In dit webinar vertelt adviseur Edwin van Belle meer over de afwegingen die u als ondernemer in dit proces kunt maken om te komen tot een succesvolle overdracht.

3) Familiedynamiek bij bedrijfsopvolging

Welke stappen en vraagstukken komen er op het gebied van familiedynamiek kijken bij een bedrijfsopvolging? Adviseur Rob Commandeur vertelt er meer over in dit webinar. Hoe liggen bijvoorbeeld de familieverhoudingen en het zeggenschap binnen het bedrijf? Heeft u voldoende inzicht in de competenties van betrokken overnemers? En in hoeverre komt uw toekomstvisie eigenlijk overeen met die van de overnemer?

Heeft u interesse in één of meerdere van deze webinars? Vul dan het onderstaande formulier in om de webinarreeks te bekijken. 

Meer informatie?

Heeft u een vraag? Wilt u sparren of advies over de opvolging binnen uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar! Meer weten? Bezoek ook onze bedrijfsopvolging kennisbank of download de ‘Stappenplan Bedrijfsopvolging’ whitepaper voor meer kennis en inspiratie over dit thema.