Downloads

Whitepaper: Bedrijfsopvolging in de agrarische sector

Een agrarisch bedrijf is vaak een kostbaar familiebezit, waar achtereenvolgende generaties wonen en werken. Zij steken daar al hun tijd, geld, kennis en liefde voor het vak in. Vaak met het idee om het bedrijf op termijn ook zelf weer te kunnen overdragen aan een opvolger. Ook overige familieleden zijn vaak persoonlijk betrokken bij het bedrijf. In deze whitepaper vindt u een handig stappenplan om tot een succesvolle bedrijfsoverdracht te komen.

Een agrarisch bedrijf is niet te vergelijken met andere bedrijven, zéker niet de, veelal grondgebonden, familiebedrijven. Keer op keer ervaren wij dat een succesvolle bedrijfsopvolging binnen een agrarisch bedrijf het resultaat is van een proces dat zorgvuldig gepland en professioneel begeleid is.

Wat is nodig voor een goede bedrijfsopvolging?

In onze whitepaper geven we u inzicht in de stappen die nodig zijn om tot een goede bedrijfsopvolging te komen. Op tijd beginnen is daarbij een belangrijke voorwaarde voor succes. Met ons, in eigen huis ontwikkelde, opvolgingsplan loodsen we u, uw opvolger en uw familie stap voor stap door alle vraagstukken die zich tijdens het bedrijfsopvolgingsproces kunnen voordoen. Daarbij realiseren we ons dat bedrijfsopvolging, anders dan vroeger, geen automatisme meer is. De nieuwe generatie agrarische ondernemers durft meer dan ooit zichzelf, de overdrager en de toekomst te bevragen.

Onze agro-specialisten denken daarin graag met u mee om tot een succesvolle bedrijfsopvolging te komen. We zorgen voor de juiste balans, zowel in het bedrijf als in de familie. Uiteraard kan het ook zo zijn dat we tot een keuze van bedrijfsoverdracht aan externe komen. Ook dan staan we naast u voor advies en ondersteuning.

Johan Uijl

0166 - 60 12 72