Nieuws

Algemene coronasteun stopt per 1 oktober 2021

De algemene coronasteun voor bedrijven en ondernemers stopt per 1 oktober 2021. Na achttien maanden van steunmaatregelen gaat de geldkraan dicht. Het kabinet is van mening dat doorgaan met de steunmaatregelen het economisch herstel in de weg zit. Enkel een aantal zwaar getroffen sectoren kunnen na 1 oktober nog op steun rekenen.

Coronasteun stopt 1 oktober

Het besluit om de steunmaatregelen te stoppen geldt onder andere voor de NOW (tegemoetkoming loonkosten), Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), de zelfstandigenregelingen Tozo en TONK en diverse fiscale maatregelen. Bedrijven kunnen nog wel leningen aanvragen bij kredietverleners als KKC, Qredits, BMKB-C en GO-C. Ook de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen vervalt. Vanaf 1 oktober wordt verwacht dat ondernemers weer gewoon hun belastingen betalen volgens de gebruikelijke termijnen.

Doorlopende compensatie

Een uitzondering geldt voor de evenementensector en reisbranche. Hiervoor lopen de garantieregelingen door tot 1 januari 2022. Tot slot wordt er door het kabinet gewerkt aan een gerichte compensatieregeling voor de nachthoreca voor het geval deze na 1 oktober ook nog niet open mag.

Heeft u vragen of wilt u advies over wat u kunt doen om het stoppen van de steunmaatregelen zo goed mogelijk op te vangen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan graag voor u klaar! 

Disclaimer
Bij de samenstelling van de teksten is naar uiterste betrouwbaarheid en zorgvuldigheid gestreefd. Onze organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en de gevolgen hiervan.