Nieuws

Aanvraag NOW 3.3 sinds 6 mei mogelijk

Werkgevers met een omzetverlies van minimaal 20% kunnen sinds 6 mei 2021 een aanvraag bij het UWV indienen voor nieuwe NOW 3.3-steun. Deze steun heeft betrekking op de maanden april tot en met juni 2021. 

Tegemoetkoming NOW

De tegemoetkoming volgens de NOW vergoedt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij minder omzetverlies wordt ook de tegemoetkoming evenredig afgebouwd. 

Nieuwe aanvraagperiode NOW 3.3

De nieuwe aanvraagperiode voor NOW 3.3 loopt van 6 mei tot en met 30 juni 2021. Na uw aanvraag krijgt u op basis van het geschatte omzetverlies een voorschot van 80%. Dit wordt in drie keer, verspreid over drie maanden, uitbetaald. Het eerste voorschot ontvangt u binnen 2 tot 4 weken na uw aanvraag. De aanvraag voor NOW 3.3 kunt u aanvragen via de site van het UWV.

Definitieve vaststelling

Vanaf 31 januari 2022 start de aanvraagperiode voor de definitieve vaststelling. De definitieve tegemoetkoming wordt op basis van het werkelijke omzetverlies vastgesteld. Heeft u te veel NOW ontvangen, dan moet u het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. 

Daling loonsom

Uw loonsom mag, net als bij de twee voorgaande tegemoetkomingen, met maximaal 10% dalen ten opzichte van juni 2020 zonder dat dit leidt tot een verlaging van de NOW. Bij een verdergaande daling volgt wel een vermindering.  

Wilt u meer weten over de steunmaatregelen en andere belangrijke aandachtspunten? Via onze kennisbank houden we u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en de voor u belangrijke informatie. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan graag voor u klaar!  

Bron: SRA