Downloads

Whitepaper: Fiets van de zaak in 2024

Sinds 2020 is het makkelijker om een fiets van de zaak te rijden. Er geldt sindsdien namelijk een bijtelling van 7% voor ter beschikking gestelde fietsen. De bijtelling voor privégebruik bij terbeschikkinggestelde fietsen is in 2024 opnieuw 7%. Het aantal werknemers dat van een fiets van de zaak gebruikmaakt zal naar verwachting dan ook groeien.

Fiets van de zaak 2024

Sinds 1 januari 2020 is de waarde van het privévoordeel van de fiets van de zaak vastgesteld met behulp van een zogenaamde bijtelling. Ook in 2024 betreft de bijtelling 7%. De regels met betrekking tot de fiets van de zaak zijn op deze manier eenvoudiger en daarmee aantrekkelijker gemaakt. Het gebruik van een leasefiets lijkt dankzij de regeling namelijk erg op het (privé)gebruik van de leaseauto.

Als een werkgever het niet ziet zitten om de bijtelling elke maand op te nemen in de loonadministratie en -aangifte, kan hij de fiets ook vergoeden of verstrekken aan de werknemer. De werknemer wordt op dat moment de eigenaar van de fiets. De werkgever moet de waarde van de fiets dan bij het belast loon van de werknemer tellen, als eindheffingsloon in de vrije ruimte onderbrengen of bruteren. Een ander alternatief is een renteloze lening voor de aanschaf van de fiets die de werknemer bijvoorbeeld aflost met zijn onbelaste reiskostenvergoeding.

Whitepaper: Fiets van de zaak in 2024

De huidige regelgeving maakt het voor werknemers aantrekkelijk om een fiets van de zaak te rijden. De kans is dus groot dat ook uw medewerkers hier in 2024 gebruik van willen maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een fiets van de zaak in 2024? In deze whitepaper leest u meer over de diverse mogelijkheden en waar u als werkgever rekening mee moet houden. Klik op onderstaande knop om de whitepaper gratis te downloaden.

Heeft u naar aanleiding van dit whitepaper aanvullende vragen over de mogelijkheden van een fiets van de zaak in 2024? Neem dan gerust contact met ons op.

Elise van den Breevaart

010 2921870