Downloads

Whitepaper: Fiets van de zaak in 2021

Sinds 1 januari 2020 is het makkelijker om een fiets van de zaak te rijden. Er geldt sindsdien namelijk een bijtelling van 7% voor ter beschikking gestelde fietsen. De regels voor een fiets van de zaak zijn in 2021 niet gewijzigd. De verwachting is daarom dat ook in 2021 veel werknemers van de regeling gebruik zullen gaan maken.

Fiets van de zaak 2021

Sinds 1 januari 2020 is de waarde van het privévoordeel van de fiets van de zaak vastgesteld met behulp van een zogenaamde bijtelling. De bijtelling betreft 7%. De regels met betrekking tot de fiets van de zaak zijn op deze manier eenvoudiger en daarmee aantrekkelijker gemaakt. Het gebruik van een leasefiets lijkt dankzij de regeling namelijk erg op het (privé)gebruik van de leaseauto.

Als een werkgever het niet ziet zitten om de bijtelling elke maand op te nemen in de loonadministratie en -aangifte, kan hij de fiets ook vergoeden of verstrekken aan de werknemer. De werknemer wordt op dat moment de eigenaar van de fiets. De werkgever moet de waarde van de fiets dan bij het belast loon van de werknemer tellen, als eindheffingsloon in de vrije ruimte onderbrengen of bruteren. Een ander alternatief is een renteloze lening voor de aanschaf van de fiets die de werknemer bijvoorbeeld aflost met zijn onbelaste reiskostenvergoeding.

Whitepaper: Fiets van de zaak in 2021

De huidige regelgeving maakt het voor werknemers aantrekkelijk om een fiets van de zaak te rijden. De kans is dus groot dat ook uw medewerkers hier in 2021 gebruik van willen maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een fiets van de zaak in 2021? In deze whitepaper leest u meer over de diverse mogelijkheden en waar u als werkgever rekening mee moet houden. Klik op onderstaande knop om de whitepaper gratis te downloaden. Heeft u naar aanleiding van dit whitepaper aanvullende vragen over de mogelijkheden van een fiets van de zaak in 2021? Neem dan gerust contact met ons op.

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.