Sjack Verhees

Adviseur Agro, wat betekent dat?

Ik ben voor een aantal agrarische klanten van Schipper Accountants het eerste aanspreekpunt voor vragen op gebied van onder andere marktontwikkelingen, financiële en bedrijfseconomische vraagstukken bij investeringen, subsidies en uiteenlopende wet- en regelgeving. Dit is een breed aandachtsveld. Om die reden doe ik dat niet alleen, maar fungeer ik als een soort spin in het web. Ik haal op het juiste moment de juiste specialist erbij, want in ons vak kun je niet alles alleen doen. Ik spar regelmatig met ondernemers over de toekomst van hun bedrijf, mogelijke verbeteringen en maak vergelijkingen met de benchmark. Collega’s komen in beeld als het gaat om het voeren van de BTW administraties en het opstellen van de jaarrekening. Dat doet de assistent-accountant, onder andere met input van mijn kant. Dat werkt hetzelfde op het gebied van belastingen. De belastingadviseur maakt de aangiftes, maar altijd in overleg met mij en de klant.

Agro, waarover praten we dan?

Agro is een ruim begrip en dat zie ik ook in mijn klantenportefeuille. Ik heb klanten in de melkveehouderij, varkens- en pluimveehouderij, maar ook adviseer ik tuinders, akkerbouwers en ondernemers in de boomkwekerijen en glastuinbouw.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Ik krijg alle ruimte om me te ontwikkelen. Cursussen, trainingen of begeleiding; de organisatie staat altijd open voor de ideeën die ik daar zelf over heb. Want je moet het wel zélf doen en de ruimte pakken die je nodig hebt. Mijn advies aan nieuwe collega’s is: durf te vragen, want samen met je collega’s weet je heel veel.

Welke waardes van Schipper Accountants spreken jou aan?

Samenwerken, want alleen kan ik niets. Ik heb de inbreng van collega’s nodig om de klanten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. En ontwikkelen. Daarbij denk ik aan het ontwikkelen van mijzelf, maar ook aan het ontwikkelen en laten groeien van de ondernemers waarmee wij samenwerken.