Roy Schuitemaker

Wat doe je?

Wat ik doe, is iets anders dan de functiebenaming doet vermoeden. Als assistent-accountant zou ik mij onder andere moeten bezighouden met het samenstellen van jaarrekeningen. Ondanks mijn accountancy-studie, heb ik daar eigenlijk nooit plezier in gehad. Toch wilde ik graag bij Schipper werken en gelukkig had Schipper ook interesse in mij. Daarom hebben we samen bekeken wat mij wel past. Dat is het werk wat ik nu hoofdzakelijk doe. Als Schipper Online consultant ondersteun ik klanten bij het opzetten en inrichten van hun online boekhouding. Bij Schipper gaan we daarbij nog een stap verder. We adviseren ook over alle online tools die het administratieve proces eenvoudiger en efficiënter kunnen maken.

Geen traditioneel boekhoudwerk meer voor jou?

Terwijl jaarrekeningen niet mijn ding zijn, vind ik het erg leuk om met cijfers bezig te zijn en administraties te verwerken en controleren. Sommige klanten zien mij en mijn collega’s soms als hun CFO/hoofd administratie. Ik vind het leuk om het administratieve deel van een bedrijf op mij te nemen en te adviseren over mogelijke verbeteringen.

Hoe doe jij je werk?

Veel van het werk gebeurt online. Daarnaast heb ik veel contact per e-mail en telefoon. Toch vind ik het ook belangrijk om regelmatig bij klanten langs te gaan. Om een online administratie goed op te zetten, vind ik het belangrijk om feeling te hebben met het bedrijf. Naast klantcontact heb ik natuurlijk ook veel met mijn collega’s te maken. We wisselen onderling veel kennis en ervaring uit.

Je spreekt over klanten. Zijn dat altijd dezelfde?

Ik heb een vaste klantenportefeuille. Daarnaast word ik soms door de relatiebeheerder bij een klant betrokken. Soms verzorg ik vervolgens de complete inrichting van de online boekhouding. Het is daarna een beetje afhankelijk van de situatie hoe we verder gaan. Soms blijft het bedrijf dan in mijn portefeuille, maar het gebeurt ook dat een collega de contacten overneemt.

Wanneer ben je trots op je werk?

Ik ben vooral trots als een klant, na een aanvankelijke aarzeling over de digitalisering, mij belt om te vertellen hoe tevreden hij is met Schipper Online. Dat geeft erg veel voldoening.

Hoe word je de beste versie van jezelf?

Ik denk door te werken in een omgeving waar ik mijzelf kan zijn en waar mijn werk wordt gewaardeerd. Dat is bij Schipper het geval. De werksfeer is ronduit goed. Verder krijg ik alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Je kunt aangeven waar je interesse naar uitgaat. Ik vind de AVG-privacywetgeving bijvoorbeeld interessant. Doordat ik dat zelf aangaf, kon ik een cursus volgen. Verder verbeter ik mij door de ervaring die ik opbouw. Waar ik eerst werkte voor relatief kleine bedrijven heb ik nu te maken met bedrijven die internationaal werken of meerdere vestigingen hebben.

Tot slot, welke kernwaarden van Schipper zijn voor jou relevant?

Voor mij is dat allereerst vrijheid, omdat je zowel vrij bent in het inrichten van je dagen en uren, maar ook omdat je vrij bent in de manier waarop je je ontwikkelt. Ook verbinding is voor mij relevant, zowel met collega’s als klanten. Veel mensen denken dat werken op een accountantskantoor saai is. Ik kan vertellen dat het gezelliger is dan je denkt.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en wie weet zien we je snel!

ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
ONTDEK DE PLUS VAN WERKEN BIJ SCHIPPER
Bekijk onze accountancy vacatures!