Miguel Ikpia en Joanita de Pagter

“Ik studeer Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit. Ik had een bijbaantje als administratief medewerker, maar het leek me handiger om iets te doen waaraan ik iets heb voor mijn studie. Om die reden werk ik nu twee dagen per week als Werkstudent Fiscaal bij Schipper Accountants. Het bevalt heel goed. Ik ervaar veel flexibiliteit ten aanzien van mijn uren, de sfeer op kantoor is prettig informeel en door de goede coaching en begeleiding leer ik enorm veel.”

Miguel Ikpia (20) voelt zich als een vis in het water op het kantoor van Schipper Accountants in Roosendaal. Natuurlijk kent hij de zogeheten Big Four-kantoren, maar hij kiest liever zijn eigen pad. Die kans krijgt hij bij Schipper. Belastingadviseur Joanita de Pagter begeleidt hem. Zij heeft een vergelijkbare weg bewandeld. “Ik studeerde Fiscale Economie in Tilburg. Het viel mij op dat de grote accountantskantoren al tijdens de studie veel aandacht krijgen. En dat terwijl er zoveel meer keuze is. Schipper bijvoorbeeld geeft mensen echt de ruimte. Samen met mijn collega Berrie begeleid ik Miguel, maar hij hoeft niet in een keurslijf te passen. Onze bedrijfscultuur is zo dat we een goede werk-privé balans nastreven en nadrukkelijk oog hebben voor dat wat mensen zelf willen bereiken. We hebben niet voor niets als motto, dat je hier de beste versie van jezelf kunt worden. Zo groei je op een manier die professioneel en persoonlijk bij je past. Dat motiveert enorm.”

Ik besteed nu drie dagen per week aan mijn studie en dat is heel goed te doen. Ik zou zelfs nog wel meer kunnen werken, maar dat gaat m’n vriendin waarschijnlijk niet zo leuk vinden

Miguel Ikpia

Vertrouwen om professioneel verder groeien

Over zijn werk bij Schipper is Miguel enthousiast. Vooral omdat hij duidelijk de relatie ziet met zijn studie. “Ik verzorg onder andere de aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Verder doe ik onder andere voorbereidend werk voor de adviezen, stel ik overeenkomsten op, heb ik de UBO-registratie op me genomen en verwerk ik de voorlopige aanslagen.” Joanita vertelt hoe belangrijk deze ervaring is voor studenten. “Tijdens de studie leer je stap voor stap, belasting voor belasting. In de praktijk hebben deze belastingen natuurlijk enorm veel raakvlakken. Draai je bij ene belasting aan een knop, dan zie je het effect daarvan bij een andere belasting terug. In de praktijk leer je dit hele speelveld te overzien. Daar komt bij dat we Miguel, naast deze uitvoerende werkzaamheden, ook begeleiden in het advieswerk. Met andere woorden, je hebt nu deze aangifte gedaan. Wat zou je de klant op basis daarvan kunnen adviseren? Het belangrijkste is dat we nieuwe collega’s niet in het diepe gooien. We bieden een goede begeleiding, waardoor ze vanuit vertrouwen verder kunnen groeien.”

Flexibele werkgever

Miguel vertelt dat zijn werk ook wat betreft de tijdsbelasting goed te combineren is met zijn studie. “Ik besteed nu drie dagen per week aan mijn studie en dat is heel goed te doen. Ik zou zelfs nog wel meer kunnen werken, maar ik heb ook een vriendin en die gaat dat waarschijnlijk minder leuk vinden”, lacht hij. Hij is enthousiast over de flexibele instelling van Schipper. Wil hij een keer wat minder werken vanwege een examen, dan kan dat, maar evengoed kan meer ook, bijvoorbeeld tijdens de vakanties. “School gaat voor”, vertelt Joanita. “En zijn er problemen, dan vragen we werkstudenten, maar sowieso alle collega’s, om gewoon tijdig aan de bel te trekken. Dan zoeken we samen naar een oplossing. We zijn allemaal maar gewoon mensen en zijn betrokken bij elkaar.”

Zijn er problemen, dan vragen we werkstudenten, maar sowieso alle collega’s, om gewoon tijdig aan de bel te trekken. Dan zoeken we samen naar een oplossing

Joanita de Pagter

Persoonlijke ontwikkeling

Naast fiscale kennis en ervaring heeft Miguel ook stappen gezet in zijn persoonlijke ontwikkeling. “Dit voelt echt als een ‘grote mensen baan’. Dat betekende voor mij ook dat ik een stap moest zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik geleerd om door te pakken. Ik durf achter zaken aan te gaan en navraag te doen bij collega’s. Ik heb geleerd dat het niet erg is om ergens op aan te dringen. Integendeel het toont mijn betrokkenheid bij het werk.” Joanita bevestigt dat. “Als werkstudent is Miguel medeverantwoordelijk voor ons werk. Het is prettig om te merken dat hij die verantwoordelijkheid voelt. Uiteindelijk doen we dit werk allemaal samen.”

Zelf als Werkstudent Fiscaal aan de slag?

Graag bieden we ook jou de mogelijkheid om jezelf binnen onze organisatie te ontwikkelen. Wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Voor onze kantoren in West-Brabant en Zeeland zoeken we diverse werkstudenten. Bekijk onze vacatures via onderstaande link.

Op zoek naar een uitdagende baan?
Bekijk de fiscale kansen voor jou!
Op zoek naar een uitdagende baan?
Bekijk de fiscale kansen voor jou!
Bedankt!
Uw inschrijving betekenen veel voor ons.
Don't miss out on the latest Industry news
You are Subscribed!