Marianne van Tilburg – Aarts

Wat doe je als Senior Adviseur Accountancy?

Ik ben zelfstandig tekeningsbevoegd accountant en daarmee verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefeuille. In feite vorm ik samen met een assistent en een fiscalist een team rond de klant. We dragen zorg voor zaken als de administratie, btw, jaarrekeningen en publicatiestukken, maar ook kwesties rondom bijvoorbeeld investeringen of de overdracht van een onderneming. In mijn rol ben ik door het hele dossier betrokken bij de klanten.

Wat maakt dat werk leuk?

Voor mij is dat het contact met de verschillende klanten. De bedrijven waarvoor ik werk zijn in de meest uiteenlopende branches actief. Maar ook de ondernemers verschillen. De een is makkelijk, de ander wat moeilijker en weer een ander wil alles tot op de punt en de komma begrijpen.

Hoe bied jij meerwaarde?

Dat doe ik door vooral goed te luisteren en door te vragen. Wat houdt een ondernemer bezig, waar ligt hij wakker van en wat streeft hij na, zowel zakelijk als in privé. Als je dat helder hebt, kun je de ondernemer vervolgens adviseren bij de keuzes die daarmee in lijn liggen.

Is jouw werk dan grotendeels buiten de deur?

Niet perse. Ik ben best veel op kantoor. Allereerst om de klantenportefeuille verder op te bouwen, maar ook omdat ik intern enkele taken heb. Zo doe ik samen met een collega alle sollicitatiegesprekken voor de samenstelpraktijk in de regio Rijnmond. Verder coach en begeleid ik diverse collega’s en ben ik nauw verbonden aan het kantoor in Rotterdam om dit verder op een stabiele manier uit te bouwen.

Hoe ben jij in deze functie terecht gekomen?

Tijdens mijn HBO opleiding bedrijfseconomie ambieerde ik een baan bij de Belastingdienst, maar tijdens mijn eerste stage ontdekte ik hoe leuk het werk op een accountantskantoor is. Zo ben ik daar gebleven. Ik heb mijn vervolgopleidingen gedaan, waaronder HBO Accountancy en mijn Postbachelor Accountancy waarmee ik mijn AA-titel heb behaald. Inmiddels ben ik negentien jaar werkzaam in de accountancy bij diverse, middelgrote tot grote accountantskantoren.

Waarom werk je nu bij Schipper?

Omdat ik hier op een plek zit waar ik kan zijn wie ik wil zijn. Ik word hier niet in een keurslijf geduwd. Gelijktijdig is Schipper wel een organisatie die staat voor kwaliteit. Als medewerker krijg je alle ruimte jezelf te ontwikkelen. Het voelt als een soort thuis; direct na mijn eerste week wist ik: dit is mijn plek.

Hoe word jij bij Schipper de beste versie van jezelf?

Ik krijg de ruimte om met ideeën te komen en zaken te signaleren. En ik krijg vervolgens ook het vertrouwen om het op te lossen. Bovendien, ik weet dat als er iets zou zijn, er altijd mensen zijn om te luisteren en te helpen. Dat geeft een veilig, geborgen gevoel.

Welke kernwaarde van Schipper spreekt je aan?

Eigenlijk spreken ze me alle vier aan. Als ik er toch één of twee moet noemen, kies ik voor vooruitgang en verbinden. Vooruitgang past bij de uitdagingen die ik hier heb. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Het voelt soms als een speeltuin. Daarbij vind ik verbinding, zowel met de klanten als de collega’s erg belangrijk.

Op zoek naar een uitdagende baan?
Bekijk onze accountancy vacatures!
Op zoek naar een uitdagende baan?
Bekijk onze accountancy vacatures!
Bedankt!
Uw inschrijving betekenen veel voor ons.
Don't miss out on the latest Industry news
You are Subscribed!