Nieuws

Unieregeling: btw vereenvoudiging bij diensten aan Belgische woningen

Verricht u als schilder, stukadoor of als klusbedrijf diensten aan woningen? Tot op heden is het lastig om uw diensten te verrichten aan woningen van Belgische particulieren. Dit heeft te maken met dat de btw wordt geheven in het land waar het onroerend goed daadwerkelijk ligt. Dit betekent dat u de btw registratie in België moet aanvragen en daar uw aangiftes moet indienen. Wat vaak een lastige en/of kostbare aangelegenheid is.

Vanaf 1 juli 2021 gaat dit allemaal veranderen. Dan treedt namelijk de “Unieregeling” in werking. Oorspronkelijk was deze regeling bedoeld voor de verkopen door webshops maar de regeling kan ook gebruikt worden als je diensten aan Belgische particulieren verricht.

U kunt dan binnen het éénloketsysteem ieder kwartaal uw btw-melding (aangifte) en betaling in één keer afhandelen. Daarbij rekent u met Belgische btw maar die kunt u afdragen aan de Nederlandse Belastingdienst. Gebruik waar mogelijk ook het verlaagde btw tarief in België van 6%!

Let op: u moet zich tijdig aanmelden om gebruik te kunnen maken van deze regeling.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of wilt u meer informatie over de regeling? Neem dan contact op met onze Belastingadviseurs.