Nieuws

Laatste kans afkoop met korting pensioen in eigen beheer

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om als dga pensioen in de eigen bv op te bouwen. Dit jaar heeft u voor het laatst de mogelijkheid een bestaand pensioen met korting af te kopen.

Einde afkoop pensioen in eigen beheer

Het opbouwen van pensioen in uw eigen bv is sinds 1 juli 2017 niet meer mogelijk. De wetgever heeft besloten om afkoop ervan fiscaal te faciliteren. Dit jaar kunt u voor het laatst gebruik maken van deze kortingsregeling. Die bedraagt 19,5%. U betaalt dus maar over 80,5% belasting. Ook bent u bij afkoop dit jaar geen 20% revisierente verschuldigd.

Let op! U krijgt de korting over de waarde per 31 december 2015. Bij een hogere waarde is het meerdere voor 100% belast.

Informatieformulier Belastingdienst

Wilt u uw pensioen met korting afkopen, dan moet u dat tijdig melden aan de Belastingdienst.  Hiertoe is er een formulier beschikbaar. Klik hier voor het informatieformulier.

Alternatieven

U kunt uw pensioen ook afstempelen naar de fiscale waarde en omzetten in een oudedagsverplichting. Ook dit moet u via het informatieformulier melden. Tevens kunt u het opgebouwde pensioen bevriezen.

Heeft u vragen over de korting bij afkoop van uw pensioen in eigen beheer, neem dan contact met ons op.

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.