Nieuws

In 2021 wordt de schenkvrijstelling verhoogd

De Tweede Kamer heeft de belastingwetten aangepast voor het belastingvrij schenken. Volgend jaar wordt de schenkvrijstelling aan kinderen en aan derden eenmalig met € 1.000 verhoogd.

Schenkvrijstelling voor kinderen

Eén van de vrijstellingen van de schenkbelasting, is die voor schenkingen van ouders aan hun kinderen. Voor 2020 bedraagt deze vrijstelling € 5.515 en komt door de extra verhoging en de inflatiecorrectie in 2021 uit op de € 6.604.

Schenkvrijstelling voor derden

Er is geen specifieke jaarlijkse vrijstelling voor anderen dan kinderen. Wel is er een generieke vrijstelling die voor iedereen geldt. Hiervan kan bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden bij een schenking aan kleinkinderen. De generieke vrijstelling bedraagt dit jaar € 2.208 en komt door de extra verhoging en de inflatiecorrectie in 2021 uit op € 3.244.

Steun voor ondernemers

De reden om de verhoging toe te staan is vanuit de wens om ondernemers die in moeilijkheden zijn gekomen vanwege de corona, extra te steunen. Particuliere geldschieters, zoals vrienden en familie, kunnen op deze manier een extra bedrag belastingvrij schenken, zo is de gedachte.

Let op!

De verhoging is eenmalig. Dit betekent dat in 2022 beide vrijstellingen weer met € 1.000 worden verlaagd.

 

Wilt u meer informatie over belastingvrij schenken of heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar!

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.