Onze pensioenspecialisten adviseren en bemiddelen in pensioen- en andere oudedagsvoorzieningen. Zij zijn uw onafhankelijke gesprekspartner voor fiscale, juridische, actuariële en verzekeringstechnische zaken op het gebied van pensioen.

Bedrijfstakpensioenfonds

Voor verschillende bedrijfstakken geldt een verplicht pensioen. Een onderneming is dan verplicht zijn werknemers aan te melden bij het desbetreffende bedrijfstakpensioenfonds. Valt uw organisatie onder de werkingssfeer van een bepaald bedrijfstakpensioenfonds? Een gedegen analyse van de bedrijfsactiviteiten geeft inzicht in die vraag. Is dit het geval, dan bent u verplicht uw werknemers bij dit pensioenfonds aan te melden en premie te betalen. Soms zelfs met terugwerkende kracht.

Pensioenregeling voor mijn werknemers

Collectief pensioen

Wanneer u een pensioenregeling overeenkomt met uw werknemers, bent u verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Daarvoor kiest u een pensioenuitvoerder om het pensioen onder te brengen. Wij begeleiden u in deze lastige keuze. Als wij optreden als adviseur en/of bemiddelaar op het pensioencontract, nemen we vervolgens elk jaar contact met u op over de pensioenregeling. Onze uitdaging is om het beheerproces zo in te richten dat u geen hinder ondervindt van alle mutaties in de pensioenregeling. Onze taak is om u daarin te ontzorgen.

Pensioencommunicatie

Ook kunnen wij een rol spelen in de pensioencommunicatie met de werknemers. Van uitleg van de (nieuwe) pensioenregeling tot individuele gesprekken om de werknemer in staat te stellen om zijn of haar keuze te maken, bijvoorbeeld over beleggingen. De verantwoordelijkheid van de werkgever voor communicatie over de pensioenregeling gaat ver. Wij kunnen u helpen daaraan invulling te geven.

Wij kunnen snel schakelen en handelen

Heeft u een brief ontvangen van een bedrijfstakpensioenfonds over de verplichte aansluiting? Of heeft u discussie over uw, al dan niet verplichte, aansluiting? Neem dan met ons contact op. Ook bij fusies en overnames is het mogelijk dat u bij een ander bedrijfstakpensioenfonds moet aansluiten. Dat geldt ook als u uw bedrijfsactiviteiten uitbreidt. Wij zijn uw sparringpartner en adviseur en weten dat snel schakelen en handelen soms het verschil kan maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.