Klantverhalen

Dubbelportret: E.S.D.H. Slaapadviezen

Lees hier het dubbelportret tussen Michael Reijers van ESDH en belastingadviseur Joanita de Pagter.

De adviseur naast de ondernemer

Joanita de Pagter kent ondernemer Michael Reijers uit haar persoonlijke vriendenkring. Natuurlijk komt tijdens hun gesprekken ook het werk weleens aan bod. Zéker als er raakvlakken zijn tussen kennis en kunde aan de ene kant, de behoefte daaraan bij de ander. “Michael vertelde over het overnametraject waar zijn vader en hij in zaten en over de plannen die hij had met E.S.D.H. Slaapadviezen. Om hem echt serieus van advies te kunnen voorzien, hebben we een zakelijke afspraak gemaakt en inmiddels al de nodige stappen gezet.”

Joanita is belastingadviseur en weet als geen ander hoe ingewikkeld de overname van een familiebedrijf kan zijn. Niet voor niets heeft Schipper Accountants enkele specialisten op dit gebied. Ook bij E.S.D.H. was het overnametraject gecompliceerd, mede vanwege de wensen van de familie waaronder de wens om ook Michael’s zus bij het bedrijf te betrekken, die inmiddels aandeelhouder is geworden. “Het is altijd verstandig om een overname te doen samen met een adviseur. Op het gebied van fiscale wet- en regelging zijn er verschillende mogelijkheden en veel haken en ogen. Naast de fiscale consequenties spelen er natuurlijk nog veel meer zaken, óók emotionele. Om die reden inventariseren we altijd wat voor de koper, de verkoper en de familierelatie van belang is. Natuurlijk voegen we daar vanuit Schipper onze zakelijke blik aan toe.”

Gedreven en creatieve ondernemer

In de ogen van Joanita is Michael een enorm gedreven ondernemer. “Michael heeft de wil en het vermogen om zijn bedrijf verder uit te bouwen. Vanuit Schipper ondersteunen we hem op tal van manieren. Zo hebben we met Schipper Online gezorgd voor de online administratie, verzorgen we het jaarwerk en de fiscale aangiften. We kijken ook naar hun estate planning, waarbij we kijken naar de overgang en instandhouding van (familie) vermogens. Ook de collega’s van Sigma Personeelsdiensten zijn inmiddels actief. Naast het verzorgen van de loonadministratie en het uitwerken van het personeelsbeleid, hebben zij ook de mogelijkheden van een pensioenregeling met Michael besproken. Wij werken steeds vanuit de vraag: hoe kunnen we jouw leven als ondernemer vereenvoudigen, zodat jij kan ondernemen. Michael staat daarvoor open. Met onze verregaande digitaliseringsoplossingen wordt Michael een meer moderne, slagvaardige ondernemer.”

Persoonlijk betrokken

De contacten met Michael en E.S.D.H. zijn ook voor Joanita waardevol. Natuurlijk was er al sprake van een persoonlijke klik, maar ze vindt het leuk om ook professioneel actief te zijn voor het bedrijf. “Het is uitdagend om mee te denken over stappen die nog slim zijn om te zetten. Ik voel me wat dat betreft enorm betrokken bij het bedrijf. Zo sterk, dat als iemand praat over de aanschaf van nieuwe matrassen, bijvoorbeeld voor een boot of caravan, ik het niet kan laten om direct te wijzen op E.S.D.H.”

Het is altijd verstandig om een overname te doen samen met een adviseur. Op het gebied van fiscale wet- en regelging zijn er verschillende mogelijkheden en veel haken en ogen.

Joanita de Pagter - Belastingadviseur

De ondernemer naast de adviseur

“Ons bedrijf is een echt familiebedrijf. Wij zijn een atelier, dat hoogwaardige matrassen op maat fabriceert in een zeer korte doorlooptijd. Momenteel zitten we middenin een overnametraject, zodat mijn vader met pensioen kan. Het is best complex verhaal, zeker nu daarnaast ook nog allerlei corona steunmaatregelen van kracht zijn. Schipper Accountants begeleidt dit traject. Sterker nog, wat mij betreft is dit geen eenmalig traject, maar een partnership voor de lange termijn.”

Michael Reijers praat vol enthousiasme over het bedrijf waarin hij al vijftien jaar samen met zijn vader actief is. Hij legt uit dat E.S.D.H. Slaapadviezen in Son en Breugel een innovatief bedrijf is, dat zich volledig richt op maatwerk en optimale klantbeleving. “We focussen ons hoofdzakelijk op nichemarkten en leveren maatwerk, zowel qua afmetingen als samenstelling van de matrassen. Deze vinden hun weg naar bijvoorbeeld boten, caravans en campers, maar ook naar particulieren thuis. We onderscheiden ons met hoogwaardige kwaliteit, een hoge servicegraad, persoonlijk advies en korte doorlooptijden.” Een mooi voorbeeld daarvan is de Drive-In voor onder andere camper- en caravanmatrassen. “Caravan- en camperbezitters komen hiervoor naar ons toe. Tijdens het wachten kunnen zij door het panoramaraam het volledige proces volgen. Na 1 uur zijn de matrassen klaar, volledig op maat.” Naast de consumentenmarkt is E.S.D.H. ook actief voor bedrijven, onder andere met de productie van matrassen voor private labels.

Snel en eenvoudig schakelen

Nu zijn vader Gerard met pensioen gaat en uit het bedrijf stapt, is het advies van Schipper Accountants meer dan welkom. “Het contact met Joanita was er al. Het is erg fijn dat zij een organiserende rol op zich heeft genomen. Naast de overname zelf, hoor ik ook graag hoe we de bedrijfsvoering zodanig kunnen verbeteren dat er een sterke fundering onder het bedrijf ligt. Het is fijn dat Schipper alle disciplines onder één dak heeft, zodat ik geen rol hoef te spelen in het continu overdragen van zaken. Alle betrokken adviseurs kunnen onderling snel en eenvoudig schakelen. Ik wil me vooral kunnen focussen op onze business en het ondernemen zelf. Zo kan ik aandacht besteden aan de wijze waarop wij onze producten in de markt zetten, want we zijn zoveel meer dan zomaar een matrassenfabrikant.”

Alle tijd en begrip

Michael vertelt dat hij regelmatig tijd contact heeft om zaken door te spreken. Hij krijgt advies, maar hij beslist. De samenwerking met Joanita bevalt. “Het is fijn dat zij enorm betrokken is. Ze is correct, zit er kort op en zorgt dat alles up to date is. Dat is prettig. Wat ik waardeer is dat zij en haar collega’s ook ogen hebben voor de familiare kant van de zaak. Zeker bij een overname duurt het even om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarvoor is niet alleen begrip maar ook alle tijd.”

Het contact met Joanita was er al. Het is erg fijn dat zij een organiserende rol op zich heeft genomen en dat Schipper alle disciplines onder één dak heeft.

Michael Reijers - E.S.D.H. Slaapadviezen
Joanita de Pagter

Joanita de Pagter

06 - 23 50 84 28