Klantverhalen

Dubbelportret: corporate benefits Nederland

De adviseur naast de ondernemer

“Toen corporate benefits Benelux wilde uitbreiden naar Nederland, liepen zij tegen een aantal fiscale vragen aan. De belastingwetgeving is in België nu eenmaal anders dan in Nederland. De eerste vraag leidde tot een volgende en dit resulteerde er uiteindelijk in dat wij corporate benefits Benelux hebben begeleid bij het starten van een bedrijf in Nederland en bij het aannemen van medewerkers. Het is een mooi bedrijf met een aantrekkelijk aanbod voor werknemers. Om die reden heeft Schipper Accountants zich ook aangesloten bij het Benefits at Workplatform met aantrekkelijke personeelskortingen.”

Belastingadviseur Joanita de Pagter is enthousiast over de samenwerking met corporate benefits Nederland en Managing Director Len Goossens. “Ik werk heel prettig met hem samen. Hij geeft me veel vrijheid om de optimale adviseur te zijn. Ik heb daardoor zelf ook een groei kunnen doormaken.”

Vergelijk Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving

De eerste vraag waarmee Len aanklopt, heeft betrekking op de vraag wat het aanbieden van korting aan werknemers fiscaal betekent. Joanita: “Werknemers van aangesloten werkgevers kunnen met korting tal van producten en diensten kopen. Ik heb uitgezocht dat dit zonder meer mogelijk is: de korting is geen loon. Er is geen sprake van loonvoordeel en dus is de werkkostenregeling (WKR) ook niet van toepassing. Kort nadat deze vraag beantwoord was, kreeg ik van Len de vraag hoe het aannemen van medewerkers in Nederland werkt. Uitdagend was het om uit te zoeken hoe we de Nederlandse werknemers zo kunnen belonen dat ze netto evenveel verdienen als hun Belgische collega’s. Ik vond dat zelf een superleuke ‘puzzel’, want de wet- en regelgeving is in beide landen heel anders. Zo hebben we ook de pensioenregelingen bekeken evenals enkele vraagstukken op het gebied van btw.”

We sparren regelmatig over lopende zaken en hebben daarbij oog voor het digitaliseren van de administratie of bepaalde processen. Zo kunnen we zaken steeds tijdig ondervangen.”

Joanita de Pagter

Goed regelen voor medewerkers

Joanita vertelt dat zij zoveel mogelijk steeds naast Len en zijn collega’s heeft gestaan om een zo goed mogelijke start te kunnen maken in Nederland. “We hebben steeds de fiscale uitdagingen tegen het licht gehouden.” Ze is enthousiast over de vestiging van het bedrijf op de High Tech Campus Eindhoven. “Echt een supergave locatie en interessant. Doordat daar zoveel bedrijven gevestigd zijn, is er duidelijke sprake van een interessante spin-off.” Verder heeft ze veel respect voor de manier waarop Len zakendoet. “Het valt me op dat hij heel goed is in het zoeken naar een win-winsituatie voor alle partijen. Dat doet hij commercieel heel goed. Verder wil hij het goed regelen voor zijn medewerkers. We sparren regelmatig over lopende zaken en hebben daarbij oog voor het digitaliseren van de administratie of bepaalde processen. Op die manier heeft en houdt Len goed zicht op de Nederlandse onderneming. Bijkomend voordeel is dat wij vanuit Schipper op die manier zaken steeds tijdig kunnen ondervangen.”

Aantrekkelijke personeelskorting

Over het Benefits at Work platform is Joanita erg enthousiast. Zij is blij dat Schipper Accountants zich als werkgever bij het platform heeft aangesloten. Dit is voor werkgevers kosteloos. Zelf maakt ze regelmatig gebruik van het platform en profiteert ze zodoende van aantrekkelijke kortingen. “Eén keer per maand ontvang ik de nieuwsbrief met daarin kortingen en eventueel nieuw aangesloten merken. Ik struin het platform met plezier af en bestel regelmatig iets via het platform. Stiekem profiteer je zo van interessante kortingen.”

De ondernemer naast de adviseur

“corporate benefits startte in 2003 in Duitsland. In 2016 richtten wij corporate benefits Benelux op. In die beginjaren lag onze focus voornamelijk op België. Toen we daar marktleider waren op het gebied van personeelskortingen voor werkgevers, wilden we de grens over richting Nederland. Op advies van een kennis klopte ik aan bij Schipper Accountants. Het is heel prettig dat ik bij hen met alle soorten vragen steeds bij één contactpersoon terecht kan.”

Len Goossens is Managing Director van corporate benefits Nederland. Dit bedrijf maakt deel uit van corporate benefits, dat met 140 medewerkers actief is in negen landen. corporate benefits is Europees marktleider op het gebied van personeelskortingen en biedt in Nederland via het gepersonaliseerde Benefits at Work-voordelenplatform honderden exclusieve en onbelaste personeelskortingen aan bij (inter)nationale retailers. Het platform en de bijbehorende app is toegankelijk voor medewerkers van de aangesloten werkgevers. Deelnemen kan zonder kosten en enige vorm van administratie. “We kunnen het binnen tien werkdagen implementeren in de huisstijl van onze bedrijfsklanten.”

Ontzorgen van werkgevers

Het aanbod van corporate benefits slaat ook in Nederland aan. Inmiddels hebben al meer dan 350 (grote) werkgevers zich kosteloos aangesloten. Logisch als je bedenkt dat corporate benefits Nederland de koopkracht en de tevredenheid van de medewerkers verhoogt. “We bieden een gepersonaliseerd portaal aan, dat natuurlijk honderd procent AVG compliant is. Hebben bedrijven of personeelsverenigingen zelf ergens personeelskortingen bedongen, dan kunnen we deze daarin integreren. Zo bieden we optimaal gebruiksgemak, zowel voor de werkgever als voor de werknemers die gebruikmaken van het platform.”

Of het nu gaat over belastingzaken, boekhoudkundige kwesties of vragen op het gebied van personeel, ik kan altijd bij Joanita terecht.

Len Goossens

Van een vaste inrichting naar bv

Omdat elk land eigen wet- en regelgeving heeft, zocht Len contact met Schipper Accountants. Zo onderzocht belastingadviseur Joanita de Pagter allereerst of het geven van korting mogelijk was. Toen bleek dat er geen belastingtechnische bezwaren waren, betekende dat groen licht voor een start in Nederland. “Samen met haar hebben we bekeken hoe we het beste kunnen opstarten. Aanvankelijk kozen we voor een vaste inrichting in Eindhoven. Naarmate de Nederlandse tak groeide, werd het interessanter om te kiezen voor een besloten vennootschap. Dat hebben we begin dit jaar geregeld.”

Ideale contactpersoon

Len is bijzonder tevreden over de manier waarop Schipper Accountants hem begeleid. “Of het nu gaat over belastingzaken, boekhoudkundige kwesties of vragen op het gebied van personeel, ik kan altijd bij Joanita terecht. Indien nodig speelt zij de vraag door naar één van de desbetreffende specialisten. Zij is wat mij betreft de ideale contactpersoon. Bovendien is het advies er altijd heel snel.”

Aantrekkelijk extraatje voor werknemers

Natuurlijk vindt Len het leuk dat Schipper Accountants is aangesloten bij het Benefits at Work platform. Daarmee bevindt het accountantskantoor zich in goed gezelschap van grote, gerenommeerde werkgevers waaronder landelijke supermarktketens, verzekeringsmaatschappijen, uitzendbureaus, zorginstellingen, logistieke dienstverleners en hotelketens. “Ik durf te stellen dat we ook in Nederland marktleider zijn, maar natuurlijk willen we verder groeien en alle werkgevers, klein en groot, aansluiten. Wat me opvalt in Nederland is dat besluitvorming meer tijd kan kosten. In België kan een HR-manager binnen een uur een toezegging doen, zéker omdat het voor de HR-afdeling geen administratie vergt en gratis kan worden aangeboden. In Nederland wordt daar langer over vergaderd. Hoewel beide landen verschillen, kunnen we met ons platform werkgevers aan beide kanten van de grens hun werknemers een aantrekkelijk extraatje bieden.”

Joanita de Pagter

Joanita de Pagter

06 - 23 50 84 28