Nieuws

Buitenlandse btw terugvragen over 2020

In de Nederlandse aangifte mag u alleen Nederlandse btw in aftrek brengen. Maar het gebeurt ook wel eens dat u buitenlandse btw moet betalen, bijvoorbeeld omdat uw chauffeur in het buitenland heeft getankt. Onder voorwaarden mag deze buitenlandse btw teruggevraagd worden, dit kan via de Nederlandse Belastingdienst.

U kunt buitenlandse btw terugvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd.
  • U hoeft in het EU-land waar u btw terugvraagt, geen btw-aangifte te doen. Doet u dat wel? Dan kunt u de btw daar als voorbelasting aftrekken.
  • U gebruikt de goederen en diensten voor met btw belaste bedrijfsactiviteiten.

De buitenlandse btw vraagt u terug via een verzoek bij de Nederlandse Belastingdienst, deze zal het verzoek doorsturen naar de buitenlandse Belastingdiensten. Het verzoek moet wel vóór 1 oktober van het jaar volgend op het jaar waarop het betrekking heeft binnen zijn. Wilt u dus buitenlandse btw terugvragen die u in 2020 heeft betaald? Dan moet u dit voor 1 oktober 2021 doen!

Let op! Vraagt u voor de eerste keer buitenlandse btw terug? Neem dan tijdig actie! Het aanvragen van inloggegevens om het verzoek in te dienen kan enige tijd in beslag nemen. Wij helpen u graag bij het aanvragen van de inloggegevens en het indienen van de aanvraag.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar! Wilt u meer btw-advies? Via onze btw-adviespagina houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws en belangrijke informatie. 

Thanh Thanh Nguyen

Thanh Thanh Nguyen

076 - 30 36 500