Ondernemen met vertrouwen

Familiebedrijven

Ondernemen en ondernemer zijn in een familiebedrijf betekent dat niet alleen zakelijke overwegingen tellen. Altijd spelen ook emotionele afwegingen een rol. Logisch, we hebben het hier over bedrijven die vaak al meer dan één generatie in de familie zijn. Niet alleen de ondernemer zelf, maar ook gezinsleden of familieleden voelen zich betrokken bij het bedrijf. Deze dynamiek, die zo specifiek is voor een familiebedrijf, vraagt specialisten die hierin thuis zijn. Om die reden heeft Schipper een team ervaren familiebedrijvenadviseurs waarop u altijd een beroep kunt doen.

Specialist in familiebedrijven

Wie actief is in een familiebedrijf herkent dit: ondernemen in een familiebedrijf betekent vaak andere keuzes maken. Er kunnen beslissingen vallen die zakelijk gezien niet altijd voor de hand liggen. Zo hebben familiebedrijven vaak een lange termijn focus, die meer gericht is op continuïteit, dan op winstmaximalisatie. Ook de omgang met medewerkers is vaak anders dan in reguliere bedrijven. De relatie is gestoeld op loyaliteit en familiaire banden. Wij begrijpen deze verschillen en weten dat een familiebedrijf een specifieke aanpak vergt: veel luisteren, persoonlijk contact en niet harder lopen dan de familieleden wensen.

We brengen rust: thuis en in het bedrijf

Onze familiebedrijvenadviseurs zijn in iedere regio actief. Zij zijn specifiek opgeleid voor het begeleiden van familiebedrijven. Zij hebben daarbij oog voor de financiële, fiscale en juridische kant van het bedrijf, maar zeker ook voor de emotionele kanten en de familieverhoudingen. We nemen een regierol en houden scherp in het oog welke stappen wanneer nodig zijn. Op deze manier zorgen we voor rust, zowel in het bedrijf als in de familie.

Branche Familiebedrijven

Werken volgens onze succesvolle aanpak

Wij hebben inmiddels meer dan 80 jaar ervaring met het begeleiden van bedrijfsopvolgingen en -overdracht. Daarmee zijn we van onschatbare waarde voor u als ondernemer. Immers, vaak is dit een eenmalige gebeurtenis in uw ondernemerscarrière. Bedrijfsopvolging en -overdracht is complex, omdat hierbij alle aspecten van zowel uw onderneming als uw privésituatie samenkomen. Zo hebben we te maken met financiën , juridische, fiscale en organisatorische aspecten, pensioenen en vermogensplanning. En dat in een familiaire omgeving met een sterke familiegeschiedenis en tal van persoonlijke gevoelens en gedachten. Schipper is hierin uw juiste partner. We werken met een team van specialisten volgens een succesvolle, in eigen huis ontwikkelde, aanpak.

Iedereen betrokken

Juist bij zaken als bedrijfsoverdracht is een gestructureerde, stapsgewijze aanpak noodzakelijk om tot een uitkomst te komen, waarmee iedereen positief verder kan. Wij schakelen elk van onze specialisten op het juiste moment en met de juiste vraagstelling in. Zo loodsen we u en uw familie stap voor stap door dit traject, persoonlijk, en deskundig.

Wilt u meer weten over wat we voor uw familiebedrijf kunnen betekenen? Download onze familiebedrijven brochure of neem direct contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar! 

Onze adviseur is zeer nauw betrokken bij ons familiebedrijf. Alles op het gebied van administratie, organisatie en personeel wordt geregeld door Schipper. Ik vind dat bijzonder prettig werken.

Ruud van Aperen, MJ Tech
Jan Rutjes

mr. Jan Rutjes RB

0113 - 23 94 81

06 - 54 30 49 45

Marco Hofma

Marco Hofma AA

076 - 30 36 523

Edwin van Belle

Edwin van Belle

010 - 31 38 523

06 - 15 44 96 18

Schipper Accountants is altijd dichtbij. Ook bij u in de buurt.

Bekijk contactgegevens en medewerkers bij u in de buurt.